53. sesija pod nazivom “Susret ideja istoka i zapada”, tradicionalno je održana u Velikoj Sali Univerziteta u Novom Pazaru 15.06. tekuće godine. Sesija je posvjećena u povodu 2400 godina od rođenja grčkog filozofa Aristotela, 40 godina od smrti filozofa Vujadina Jokića i 30 godina od smrti Nerkeza Smailagića, čuvenog bošnjačkog filozofa koji je napisao “Leksikon Islama”. Pod mentorstvom prof. dr. Šefketa Krcića, izlaganju je pristupilo preko šezdeset studenata svih deparmana.
Nakon uvodnog obraćanja studentice prve godine Departmana za pravne nauke, prisutnima su se obratili prof. dr. Šefket Krcić, dekan Departmana za pedagoško-psihološke nauke prof. dr. Mustafa Fetić, u ime asistenata Univerziteta u Novom Pazaru MSc Dženis Šaćirović i profesor Alija Bakić.
Kako je istakao prof. Krcić, cilj svake od 53 do sada održane sesije, bio je da se studenti oslobađaju najprije pritisaka javnog govora, zatim da usavršavaju duh besjedništva i da kreirane stavove znaju iznijeti i diskutirati javno o njima.
Ovu manifestaciju podržali su Revija Sandžak i Sandžak televizija.
Prof. dr. Šefket Krcić prilikom obraćanja531
531

532
53
Priredio: Dženis Šaćirović, Revija Sandžak, 185. broj

Leave a comment