Mladi Sandžački redatelj Emir Hamidović, nakon svog prvenca i vrlo uspješnog dugometražnog filma prikazanog maja 2013. godine, koji je novopazarska publika sa oduševljenjem prihvatila i koji ima preko 270.000 pregleda na You Tube kanalu, upušta se u novu avanturu snimanja. Riječ je o novom filmu “Operacija kerberus”. Svojevrsni nastavak prethodnog filma u konceptualnom smilu, ali sa različitim idejama i radnjom koja se odigrava u ovom filmu, svakako se može očekivati da će i ovaj film privući pažnju ne samo novopazaraca, već i sire regionalne publike.
Snimanje radnje filma pranirano je u Novom Pazaru, Beogradu, na Ibarskoj magistrali i širem prostoru Sandžaka. Glumačku ekipu sačinjavaju glumci iz filma “402” ali i dio novih, koji će po riječima reditelja, biti osvježenje i opravdati očekivanja publike.
Po riječima reditelja, snimanje filma i finalna produkcija trebali bi biti završeni do kraja godine, ukoliko se ispune svi tehnički uvjeti.
S obzirom da film zatjeva visok nivo profesionalizma i moderniju tehniku, dobrodošao je svaki vid podrške ovom projektu.“OPERACIJA KERBERUS”
Sažetak sadžaja filma: Bivši sajber kriminalac se vraća svom zanatu pokušavajući da otkrije ko je ubio njegovu djevojku. Potraga za krivcem ga uvlači u sukob internacionalnih tajnih organizacija. Na izgled slučajno u njegov posjed dolazi državna tajna od ogromne važnosti za kojom tragaju sve tajne državne i kriminalne organizacije, te se on tako nalazi u sukobu sa svima. Nakon što otkrije šta je u stvari u njegovom posjedu naći će se u moralnoj dilemi, da li da osvjeti smrt svoje devojke, ili da sprieči katastrofu koja može izazvati civilni rat.

Priredio: Dženis Šaćirović, Revija Sandžak, 185. broj

Leave a comment