Bolje biti prosjak, nego neobrazovan;
Ovome nedostaje novac, onome čovječnost.

Tačno je da znanje može imati granice i okvire, ali čovjekova volja da uči, stvara, čita može samo da ga uputi na Pravi put.
Život je pun uspona i padova, ali po završetku studija shvatite da je to sve bila priprema za neke nove početke. Priprema za pronalaženje sebe. Priprema za život. Pravi intelektualac je, prije svega, pravi vjernik, humanista, idealista, individualista, kreativac; vođen mišlju da se čovjek jedino može odbraniti znanjem.
U ovim teškim vremenima znanje je poput svjetlosti u mračnom tunelu poteškoća. Internacionalni Univerzitet je naša svjetlost i ta svjetlost budi našu svijest da nam se necenzurisane misli ne mogu nametnuti i kao takve se sprovesti u djelo, jer ne može zlo postati dobro samo zato što ga kolektivtet prihvata. Ovaj najsavremeniji Univerzitet je naš pokretač i proces sticanja znanja, ogledalo nas samih. Mi smo ovde, da bismo širli istinu.
Studije su poput knjige, načitan čovjek zna da napravi razliku između kvalitetne i manje kvalitetne knjige, tako i dobar student zna da naparavi razliku i prepozna taj kvalitet, to jest da prepozna vrijednost institucije kojoj poklanja povjerenje i koja je vrijednost naspram neubjedljivih kopija.
Ako hoćete da budete lijepi i nasmijani – čitajte, jer će se unutrašnja ljepota samo reflektovati na Vašem licu; ako hoćete da budete zdravi – čitajte – knjige su poput lijeka; ako hoćete da proživite više sudbina i života – čitajte više knjiga.
Zaključiću umnom izjavom našeg predsjednika Univerziteta: „Dijamant ne gubi svoju vrijednost, ako ti ne znaš da li je to dijamant ili običan kamen; na gubitku si jedino ti, jer znaš kakvo bogastvo poseduješ!“
AUTOR: Emina Kurtović, Revija Sandžak, 188. broj

Leave a comment